Saç Bakım Yağı

Hindistan cevizi yağı, argan yağı, badem yağı … liste devam ediyor! Gerçek şu ki, ister cilt bakımı ister saç bakımı olsun, yağlar kendi anlarına sahip oluyorlar. Ancak, o kadar çok farklı yağ ve her biri için yararları varsa, hangisini seçeceğinizi nasıl biliyorsunuz? Bazı yağların kuruluk , kabarıklık ve hatta kepek ile nasıl mücadele edebileceğinin ana hatlarını çizerek saç yağları dünyasının derinliklerine dalıyoruz . En sevdiğiniz beş  yağımızı ve saç problemlerinizi nasıl gidereceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

Saç Bakımı için En İyi Yağlar 

11

Kimyasallardan kaçınmaya çalışıyor veya sadece yeni saç bakım ürünlerini denemek istiyorsanız, hindistan cevizi, argan, jojoba, badem, zeytin  gibi doğal yağları deneyin. Bunlar saç sağlığı için en iyi yağlardan bazılarıdır ve doğrudan cilt ve saç üzerinde kullanılabilir.

Daha fazla insan, organik ve GDO içermeyen gıdalar da dahil olmak üzere daha sağlıklı yaşam tarzları benimsediğinden, güzellik ürünlerinde de aynı trend söz konusudur. Doğal güzellik ürünleri,  kullanmak isteyenlerden daha fazla kadınla birlikte hızla popülerlik kazanıyor. Şimdi bizde hem popüler olan hem de son derece sağlıklı olan bu yağlardan bahsedelim .

Saç için Hindistan Cevizi Yağı 

11

Hindistan cevizi yağı hemen hemen saç yağının kutsal kâsesidir. Isıya karşı koruyucu olarak görev yapar, saç tellerini yoğun şekilde nemlendirir, hasar görmüş saç ve kırılmaları önler, saç dökülmesinin önlenmesine yardımcı olur, ayrıca saç uzamasına yardımcı olur. Nem tutma özelliği nedeniyle hindistancevizi yağı buharlaşma yerine saçın içinde kalır ve onu en etkili saç uygulamalarından biri yapar.

Hindistan cevizi yağı yağ asitleri ile yüklendiğinden, saça normal saç kremlerinden daha derinden nüfuz eder ve sadece saçın üstüne oturmakta ve güzel yumuşak, ipeksi, parlak saçlara yol açmaktadır. Maksimum fayda için, mümkün olduğunda organik hindistan cevizi yağı kullanmanızı öneririz.

Saç için Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır ? 

Saç deriniz genellikle yağlanırsa, saçınıza orta şafttan uçlara, kökler hariç hindistancevizi yağı uygulayın. Eğer kafa deriniz kuru ise, kafa derisine de uygulayın. Hindistan cevizi yağı oda sıcaklığında katı olduğundan, erimesi için biraz ısıtılmasını tavsiye ediyoruz, bu da uygulanmasını çok daha kolay hale getirecek. Alternatif olarak, ısıtmak ve eritmek için yağı elleriniz arasında ovalayın. Yağı 30 dakika boyunca bir saat (hatta bir gecede) saçlarınızda bırakın ve doğal, organik bir şampuanla durulayın . En iyi sonuçlar için haftada bir kez tekrarlayın.

Saç için  Argan Yağı 

Eğer hindistancevizi yağı hindistancevizinden yapılmışsa, argan yağı argümanlardan yapılmalıdır, değil mi? Aslında evet! Argan yağı, Fas’a özgü olan Argan ağacında yetişen meyvelerde yetişen fındıklardan elde edilir. Morrocon yağı olarak da bilinen argan yağı saçlarınız için harikalar yaratacaktır. Argan yağı, E vitamini, ferulik asit ve yağ asitleri ve UV ışınlarına karşı savaşan ve saç hücresi hasarını önleyen antioksidanlar gibi faydalı bileşenlerle reçel doludur . Sadece birkaç damla Argan yağı sadece saçınızı sıcaktan korumak, beslemek ve nemlendirmekle kalmaz, aynı zamanda kuruluğu, kırılganlığı ve kıvrılmayı azaltarak saçınızı yumuşak ve yönetilebilir hale getirir. Bu yağa “sıvı altın” demeleri şaşırtıcı değil! Argan yağı hindistancevizi yağı kadar yağlı değildir, bu yüzden daha sık kullanım için veya saçınızı şekillendirdikten sonra bitirme yağı için mükemmeldir.

Saç için  Argan Yağı Kullanımı

Avucunuza birkaç damla uygulayın, ellerinizi birbirine sürtün ve köklerden kaçınarak nemli veya kuru saça eşit şekilde dağıtın. En iyi sonuçlar için günlük uygulayın.

Saç için Hint Yağı  

11

Hint yağı, hint çekirdeklerinden gelir ve saç gelişimi için mükemmel bir yağdır, çünkü E vitamini, mineraller ve proteinler gibi hayati niteliklere sahiptir. Hint yağı ayrıca saçtaki keratini destekleyen, daha güçlü, pürüzsüz ve sağlıklı hale getiren antioksidanlar içerir. Bu yağı alırsanız, soğuk preslenmiş çeşidi almanızı öneririz (yani, ekstraksiyon işlemi sırasında ısı oluşmaz). % 100 saf virgin hint yağı, saç dökülmesinin kontrol edilmesi , kafa derisi enfeksiyonları ile mücadele ve kepeklenme (mantar önleyici özelliklerinden dolayı), saçların bakım ve nemlendirilmesinin yanı sıra, bölünmüş uçların önlenmesi gibi birçok büyük yarar sağlar . Kalın, uzun kirpik büyümesini teşvik etmek için kirpik hattınıza küçük bir miktar hint yağı da uygulanabilir.

Saç için Hint Yağı Kullanımı

Hint yağı çok kalın bir kıvamdadır, bu nedenle her zaman birkaç damlayı bir taşıyıcı yağla karıştırmak en iyisidir (daha dengeli ve kolay bir uygulama için zeytinyağı veya hindistancevizi yağı gibi). Saç derinize bir duş başlığı takın ve gece boyunca bekletin, ertesi sabah her zamanki gibi yıkayın ve durulayın.

Saç için  Jojoba Yağı  

Başka bir şey yapmadan önce, nasıl telaffuz edeceğinizi belirleyelim: ho-ho-ba ! Jojoba yağı, jojoba bitkisinden elde edilir ve kafa derilerimiz (sebum) tarafından doğal olarak üretilen yağa benzeyen kimyasal bir yapıya sahiptir. Bu, kafa derinizin herhangi bir yan etki göstermeden kolayca kabul edebileceği anlamına gelir. Hindistan cevizi yağına benzer Jojoba yağı, saç köklerini içten dışa doğru nemlendirir ve bakımını yapar. Aynı zamanda kepek ve kuru kafa derisi sorunlarını tedavi eder , aynı zamanda parlaklık ve yumuşaklık kazandırır .

 

Saç bakımınız için ayrıca  Argan Yağının Saça Faydaları yazımıza da bakabilirsiniz.

Yorum bırakın

WordPress.com'da ücretsiz bir web sitesi ya da blog oluşturun.

Yukarı ↑