Argan Yağının Saça Faydaları

Parlak ve canlı saçlar sağlıklı saçlarda olabilecek bir şeydir. Saç bakımı çok önemli olsa da saçlarınıza geçici parlaklık kazandırmak adına yaptırdığınız kimyasallar saçlarınıza zarar vermektedir. Bundan kaynaklı gelin sizlere argan yağı ile kalıcı bir canlılık kazandıralım. Aşağıda saç için argan yağının faydaları, kullanımı ve argan yağı ile hazırlanan saç maskeleri yer almaktadır. İyi okumalar dileriz.

Saç için Argan Yağı

11

Argan yağı genellikle saç bakımı olarak kullanılır. Saç ve saç derisi için son derece faydalıdır ve yaygın olarak bir saç kremi olarak kullanılır. E vitamini saçlar için son derece faydalıdır ve yüksek miktarlarda argan yağında bulunur. E vitamini, hücrelerin büyümesine yardımcı olan ve sağlıklı saçlar üretmeye teşvik eden antioksidanlar içerdiğinden sağlıklı saç gelişimini destekler ve hatta saçların yeniden büyümesi için kullanılır.

Argan yağı saçta kullanıldığında birçok yarar sağlar. Saç derisi kepek ve kuru kafa derisi ile mücadele için bir nemlendirici olarak hareket edebilir. Ayrıca, ince, kırılgan saçların aksine sağlıklı, güçlü saçların büyümesini de teşvik edebilir. Kimyasal işlemler ve boyalarla yapılan hasarların bir kısmını bile geri alabilir ve bölünmüş uçları işlemek için kullanılabilir. Saçlarında argan yağı kullanan kişilerde anında faydalar görülebilir. Kıvrımı yumuşatmak ve parlaklık ve parlaklığı arttırmak için daha yumuşak, daha kolay yönetilebilir saçlar için mükemmel bir maddedir.

Argan yağı tahriş edici değildir ve aslında suni kimyasalların ve saç üzerinde yapılan tedavilerin verdiği zararların çoğunu tersine çevirir. Sağlıklı, yumuşak ve parlak saçlar için sıklıkla saf formda kullanılır.

Argan Yağının Saça Faydaları Nelerdir ?

  • Argan yağı, saç foliküllerinin sağlığını iyileştirmeye yardımcı olan ve saç büyümesini teşvik eden doğal fenoller ve E vitamini açısından zengindir . Saf argan yağı saç derisine masaj yapılır ve doğal bir parıltıya sahip olan güçlü, kalın saçların çıkmasına yardımcı olmak için bir gece maskesi olarak kullanılır.11
  • Fizyolojik etkisi  argan yağının oldukça açıktır ve  hatta frizziest saç evcilleştirmek ve hatta kırık uçları ortadan kaldırmak mümkün olmaktadır. Argan yağı,  saç tellerine emildiği ve zengin besin maddelerini sağlamasına izin verdiği için saçın genel görünümünü ve dokusunu iyileştirebilir.
  • Saç sağlığı genellikle saç derisinin sağlığıyla başlar ve argan yağının yüksek konsantrasyonda antioksidan ve iltihap giderici bileşenleri, kuru deriye neden olabilecek saç derisi üzerindeki  durumu ortadan kaldırır.
  • Altın sıvı , saç derisinde sebum üretimini düzenleyebilir , bu da kepekle savaşmak için kimyasal olarak etkili bir ilaç haline getirir.  Doğal biyoaktif bileşikler iltihaplı saç derisini yumuşatmaya, kaşıntıyı ve kızarıklığı azaltmaya ve temiz tutmaya yardımcı olur.
  • Saç dökülmesi, herhangi bir cinsiyet için  endişe verici bir durum olabilir, ancak saç foliküllerini güçlendirmek ve saç dökülmesini çok daha az olası hale getirmek için argan yağı etkili bir şekilde kullanılabilir.
  • Eğer düzenli olarak bir fön makinesi kullanırsanız, bu saçınıza zarar verebilir ve kontrol edilmesini ve stilini zorlaştırır. Bununla birlikte, argan yağı, dünyanın dört bir yanındaki insanların yaşadığı bu ortak soruna karşı bir miktar koruma sağlayabilir. Saçlarınızı ısıya karlı korur ve kırılmaları engeller.
  • Saç ve  saç derisi nemlendiricisi olarak argan yağı  hoş olmayan doku ve kırılgan veya hassas saçlara neden olan nem eksikliği gibi saç ile ilgili sorunları önleyebilir.  Yüksek oleik asit içeriği kuru saçı  nemlendirir.
  • Birçok insan saçlarını kontrol etmek ya da şekillendirmek için mücadele eder, ancak argan yağı, diğer ürünleri uyguladığınızda ya da yeni saç stillerini denediğinizde bile, saçları yerinde tutan ve mükemmel görünmesini sağlayan doğal bir stil asistanı olarak çalışır.
  • Saf argan yağı, tahriş edici olmayan bir yağdır ve derin nemlendirici özellikleri, kimyasalların neden olduğu hasarı ve saç üzerinde aşırı tedavileri tersine çevirmeye yardımcı olabilir. Saç dokusunun normalleşmesine yardımcı olur ve yumuşak, ipeksi ve sağlıklı olmasını sağlar.
  • Fas argan yağı birçok şampuan formülasyonunda popüler bir madde haline gelmiştir. Argan yağında bulunan polifenoller, saç derisini temiz tutmaya ve saçın doğal parlaklığını geri kazandıran antiviral ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir .

Argan Yağı Saç Bakımında Nasıl Kullanılır ?

Saçlar özellikle boya, röfle, perma, düzleştirici vb. nedenlerle yıpranır. yıpranan saçın keratinel yapısı deforme olur, işte yağ bakımları saçın bu yıpranmasına iyi gelmektedir. Argan yağı içeriğinde bulunan e vitamini sayesinde yıpranmış saçlara iyi gelmektedir. Ancak yağ bakımı yaparken yağın içerisine e vitamini koymanız bakımın kalitesini oldukça arttırır. 30 ml argan yağına ilave edeceğiniz bir çay kaşığı e vitamini yağın saç bakımında verimini arttıracaktır.

Argan yağıyla saç derisi bakımı yapacaksanız, yağı hint yağı, biberiye yağı, jojoba yağı ile karıştırıp kullanabilirken, boyalı ve yıpranmış saç bakımlarında, argan yağını saf kullanmanız oldukça maliyetli olacağından, jojoba yağı, Hindistan cevizi yağı, macadamia yağıyla karışım hazırlayıp boyalı ve kuru saç bakımında kullanabilirsiniz.

Argan yağını saçınıza uyguladığınızda  en az 30 dakika kadar bekletmelisiniz. uygulamanın daha etkili olması için sıcak bir havlu ile durmak ve havluyu ara ara ısıtmak oldukça önemlidir çünkü yağlar 40 derecede yapıları daha açılan maddelerdir. Isı uygularsanız yağ saçınıza daha iyi işleyeceğini hatırdan çıkarmayınız.

Argan Yağı Saç Maskesi 

Argan Yağı, inanılmaz şifa veren, nemlendirici özelliklere sahip olduğu için, birçok mağazada satın alınmakta veya  saç maskeleri için tariflere dahil edilmiştir. En sevdiğim Argan yağı saç maskesi tariflerinden birini sizinle paylaşarak saçlarınızı daha etkili bir koruma sağlamak, nemlendirmek ve güçlendirmek  için kullanımınıza sunacağız.

11

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı veya hindistan cevizi  yağı
  • 1 yemek kaşığı % 100 saf Argan Yağı
  • 1 çorba kaşığı bal
  • İsteğe bağlı olarak okusu ve rahatlatıcı özellikleri için seçtiğiniz birkaç damla lavanta  esansiyel yağı

Hazırlama ve Uygulama

Çok uzun veya kısa saçlar için bu miktarları değiştirmek isteyebilirsiniz . Bunun için oranları 2 katına çıkarabilirsiniz.  Tüm malzemeyi birlikte çırpın. Eğer kullanıyorsanız hindistan cevizi yağı karıştırmak kalın ve zor veya bal, kolay karışım için bir tencerede birlikte bir blender veya  biraz ısı  kullanın. Malzemelerin ısınması işlem için ekstra adım atmak istemezseniz zeytin yağı daha iyi bir seçim olacaktır.  Maske iyice karıştıktan sonra  saçınızın üzerine, bölümün üzerine eşit olarak uygulayın ve saç derisine masaj yapın. Hasarlı, bölünmüş uçları ve kafa derilerinizde sağlıklı saçların büyümesini teşvik etmek için uçlarınıza odaklanın. Eşit dağıtmada sorun yaşıyorsanız, uyguladıktan sonra saçınızı tarayın. Yağın akmasını engellemek için saçınızı bir bezle bağlayabilirsiniz ve başınızı vücut ısısını yakalamak için bir duş başlığıyla kaplayabilirsiniz. Bu, maskeyi sıcak tutacak ve besinleri ve nemi daha kolay emebilecektir. Maskeyi 15-30 dakika bekletin ve normalde yaptığınız gibi şampuanlayın ve durulayın.

Konumuzla alakalı olarak  Argan Yağı Cilt Bakımı başlıklı yazımızda okumanızı tavsiye eder, iyi okumalar dileriz.

Yorum bırakın

WordPress.com'da ücretsiz bir web sitesi ya da blog oluşturun.

Yukarı ↑